Mount Kelvin
Cuber Suites – Een nieuwe manier om het buitenleven te beleven
Cuber Suites – Een nieuwe manier om het buitenleven te beleven
Published by Petteri Saarinen on 08 Feb 2023
Read the article in English
Cuber Suites is op een missie om de manier waarop horeca-ervaringen gecreëerd worden uit te dagen. Er is geen zwembad, geen restaurant, geen receptie en geen lobby. Alleen ongerepte natuur met zorgvuldig geselecteerde technologie die een volledig digitaal bedrijfsmodel mogelijk maakt.

Virtual rooms zijn een nieuwe manier om Mount Kelvin te ervaren met je smartphone. Stap in de virtuele ruimte en ontdek de vier lichtscènes van Cuber Suites in verschillende modi.

Veel vakantieverblijven zijn gericht op families met kinderen. Om iets compleet nieuws te leveren, besloot Cuber Suites de minder bereisde weg te nemen en hun concept te richten op millennial koppels die hun vakantie speciaal willen maken, ongeacht de kosten.

Cuber Suites medeoprichter Edwin Smaal licht het idee achter het concept toe: “Cuber richt zich op een nieuwe doelgroep, waar momenteel beperkt aanbod voor beschikbaar is. Er zijn veel aanbiedingen voor gezinnen en de massa, meestal met een ‘one-size-fits-all’ aanpak. Wij richten ons op koppels, niet op gezinnen. Zij blijven niet op het terrein maar willen iets speciaals doen”.

Om opnieuw te bedenken wat er nodig is om in de 21e eeuw een winstgevend horecabedrijf te runnen heeft Cuber de kaders losgelaten. Ze ontdeden zich van alle traditionele voorzieningen en streefden naar een ervaring zonder vaste kosten. Met behulp van variabele kosten en automatisering streven ze naar nul overhead.

Cuber guest room

De perfecte reisgenoot

Als je bij Cuber Suites reserveert, word je gevraagd de mobiele applicatie te downloaden die tijdens je verblijf je ‘commandocentrum’ is. Na het beantwoorden van een paar stellingen (bijvoorbeeld “mijn favoriete manier om de natuur te verkennen is per fiets”) wordt u gekoppeld aan een lokale gids die altijd beschikbaar is via de chatfunctie van de app.

“De gids is degene die de ervaring voor de gasten persoonlijk maakt. Het is een meer proactieve aanpak dan traditionele hotels, maar de gast kan nog steeds alle vragen stellen die ze normaal gesproken bij de receptie zouden stellen. We gebruiken berichtsjablonen en andere tools, die het ook voor de gidsen handig maken”, legt Smaal uit.

De gast kan de app later gebruiken om fietsen te huren, eten te bestellen of laat uit te checken. Maar dat is niet alles - zelfs de deursloten, airconditioning, verlichting en gordijnen worden met dezelfde app bediend. Zo zijn de kenmerkende vier scènes van Mount Kelvin in de app aangevuld met extra scènes, zoals “goedemorgen” en “bijna thuis”. Cuber gebruikte de Mount Kelvin cloud API om de bediening van de ruimte volledig in de app te integreren.

“We wilden geen applicaties van partners gebruiken maar er zelf een bouwen. Het was echt eenvoudig om Mount Kelvin in de app te integreren. Zeer snel te verbinden, zonder problemen aan de softwarekant. Dit was een groot pluspunt”, bevestigt Smaal.

Cuber application

Een toewijding aan moderne technologie

Het bouwen van een digitaal bedrijfsmodel vereist veel onderzoek naar technologie wat moet worden gebruikt. En als je iets bouwt dat niemand anders eerder heeft gebouwd, kun je zorgvuldig een verzameling van moderne technologie samenstellen die aan je behoeften voldoet.

Cuber koos Mount Kelvin om hun kamerbeheersysteem te leveren omdat het product bij de visie paste en omdat ze voor de lange termijn wilden gaan. “We wilden een strategisch partnerschap. We hebben iemand nodig die dingen direct kan oplossen, een partner die betrouwbaar is en hoge service- en kwaliteitsnormen heeft. Een bewezen product en de belofte van hulp bij de installatie.” legt Smaal uit.

Die beloftes zijn nagekomen. Sinds de eerste lancering van Cuber Suites in 2021 hebben ze het aanbod al uitgebreid met 16 nieuwe suites. De bedieningselementen, automatisering en het beheer zijn een integraal onderdeel geworden van de Cuber-ervaring.

“Ik ben echt blij met het systeem. De software is nog beter dan ik me had voorgesteld en ik hou vooral van de welkomstscène, wanneer de lichten automatisch aangaan met een ingestelde vertraging. Het gaat ook om alle mogelijkheden en hoe het systeem steeds beter wordt. En het werken met de ‘templates’ is erg prettig!”

Cuber Suites outside

Klaar voor groei

Na het succesverhaal van hun eerste locatie kijken Smaal en het team nu naar verdere uitbreidingen. Er zijn gesprekken over nieuwe locaties voor het Cuber-concept in Nederland en de buurlanden, maar er staat ook iets heel nieuws op de planning.

“We noemen het de ‘private retreat’. Nog groter en nog specialer dan Cuber. Hetzelfde concept, maar de voorzieningen worden nog verder afgestemd op onze doelgroep. Als je Cuber leuk vindt, ga je ons volgende concept geweldig vinden!” aldus Smaal.

Vanaf het begin heeft Cuber Suites in het teken gestaan van schaalbaarheid en met de juiste technologische keuzes kunnen de bestaande en nieuwe locaties de komende jaren vergelijkbare upgrades krijgen. Bezettingsinformatie van Mount Kelvin is een van de belangrijkste ingrediënten voor toekomstige ontwikkelingen, maar het hele ecosysteem is belangrijk.

De algemene ontvangst is al overweldigend positief. De score van Roompot, gebaseerd op meer dan zeshonderd klantbeoordelingen, is 9,0, en Entree Awards koos ze als beste nieuwe vakantieconcept van 2021. De jury vond het concept goed geïmplementeerd met mooi design en moderne technologie.

Innovatief, origineel, duurzaam en toekomstbestendig - daar gaat het om bij onze vrienden van Cuber.

Heeft u een hospitality project in Nederland?
Neem contact op met Lighting Controls B.V. voor projecten in de Benelux.
Related articles